top of page

ПРОЕФЕКТНО ДО ГРАНТОВИ

И ДО ВЕШТИНИ ЗА ПОДОБРИ ЛУЃЕ НА РАБОТА И ДОМА

ПОБАРАЈТЕ ИНФОРМАЦИЈА НА
 +389 70 355 095​
info@proefekt.mk
Blue and White Eggs
АКЦЕЛЕРАТОРСКИ ПРОГРАМИ,
ПРЕДИЗВИЦИ И НАГРАДИ за мали и средни претпријатија и за стартапи

 
Програмата Хоризонт Ебропа
Социјални претријатија

Мај 2022 година

1. Techstars акцелератор инвестира 120.000 $ и обезбедува практично менторство (до 120.000 $ инвестиција по компанија); Краен рок: 11 мај 2022 година. Линк: https://www.techstars.com/accelerators/abn-amro-techstars-future-of-finance-accelerator

2. Amcor – Lift-off - Pitching натпревар за старт-ап со иновативни решенија во пакување; Краен рок: 15 мај 2022 година. Линк:

https://www.amcor.com/media/news/amcor-lift-off-initiative-to-offer-seed-funding-for-innovative-start-ups

 

3. ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ на GiZ - ЗА ПОСТОЕЧКИ МИКРО, МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА (ММСП), Рок: 16 мај 2022,  https://tinyurl.com/giz-sme

4. Награда за европски предизвик за социјални иновации 2022 година на Хоризонт Европа, која се фокусира на „иднината на живеењето, иновациите за областите со достапно и одржливо домување“. Краен рок (1 фаза): 17 мај 2022 https://tinyurl.com/social-innovation-award-2022

5. Програма за грантови на Фондацијата Ехага, краен рок: 20-мај-22 мај http://www.ekhagastiftelsen.se/eng/tidplan.shtml

 

6. Програма за забрзување на Fintech со грантови од 50K€; Краен рок: 25 мај 2022 година. Линк:

https://www.f6s.com/catapult-kickstarter-2022-summer/about

7. Програма за инкубатор на Idea Lab за социјални претприемачи ширум светот; Рок: 06.06.2022 година; Линк:

https://www.asme.org/about-asme/media-inquiries/press-releases/future-social-impact-hardware-innovators-invited-to-apply-for-inaugural-idea-lab-by-june- 6-рок

8. NextAge - Сребрен акцелератор за економија од CDP Venture Capital; Рок: 31.05.2022

Линк: https://www.cdpventurecapital.it/cdp-venture-capital/en/dettaglio_comunicato.page?contentId=COM2327

Јуни 2022 година

ФИТР за технолошки развој за забрзан економски раст (Рок 15.06.2022) Линк: https://fitr.mk/%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b8

Грант-конкурси со постојано аплицирање

1. Предизвик: можност за финансирање од Иновативниот производствен центар за соработка и истражувања (Рок: отворен)   ​https://www.imcrc.org/apply-now/

2​​. WBIF грантови/инвестиции во удели на компании во областите енергија, животна средина, социјала, транспорт, дигитална инфраструктура, како и инфраструктурни проекти за развој на приватниот сектор (Рок: отворен (за годишни или двогодишни предлог проекти) https://wbif.eu/about/how-apply-wbif-grant

УСЛУГИ ЗА ПРОЕФЕКТ за пишување на предлог проекти:

1. ОБУКИ ЗА ПИШУВАЊЕ ПРОЕКТИ (од 170- 250 евра од учесник за обуки од 2 - 5 дена обука + 0.5-1 ден менторска поддршка. Во периодов имаме и онлај Обуки и големи попусти од 10 до 35% . Пријавете се на следниот линк: https://forms.gle/CC9jyYmF8s182QQF9 

2. ГРАНТ АКАДЕМИЈА - 5-8 недели грант академија за пишување проекти со вкупно 16 сесии + 5 менторски сесии (вкупно 55 часа работа или 8.5 консултантски денови). Котизација 39.950 мкд, за рано пријавување и 29.990 мкд  Пријавување на https://tinyurl.com/letna-grant-akademija-2022  

3. КОНСУЛТАНТСКО ПИШУВАЊЕ ПРОЕКТИ - Доколку имате потреба од експертиза за развој и пишување на предлог проекти за грант и подготвување на целокупната документација за аплицирање во програмата Хоризинт Европа, следете го овој линк и одредете ја соодветната грант програма : https://tinyurl.com/grant-proposals-writing

4. МОНИТОРИНГ НА ПОВИЦИ и АУТСОРСИНГ НА ПИШУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ И МЕНАЏИРАЊЕ ПРОЕКТИ меѓу ПроЕфект и Вашата организација. Со потпишувањето договор, Проефект се обврзува за мониторинг на грантови, пишување предлог проекти, спроведување на дел на консултантските и други задачи во реализацијата на добиениот проект. Пријавете се за оваа услуга на следниот линк: https://tinyurl.com/monitoring-na-grantovi

Повеќе информации можете да добиете на мобилен 070 355 095 или да испратите е-мејл на: info@proefekt.mk

     

Еразмус + 2022
Акцелераторски програми
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • LinkedIn - White Circle
bottom of page