top of page

Обука за EU&US на проекти

Научете како да подготвите проект за грант подршка од донатори во МК

  • 7 hours
  • 4.750 Македонски денари
  • Location 1

Service Description

Обуката се одржува во просториите за обука на ПРОЕФЕКТ (или на друга локација кога е потребно) со Зоран Стојковски, како главен обучувач за оваа тема со богато 20 годишно искуство во работа за меѓународни и домашни организации за грант поддршка. Понудата вклучува дводневната обука за пишување проекти и последователни 4 часа за менторство (кои може да се распределат на 2-3 средби од по 1-2 часа) за финализација на проектната апликацијата за добивање на неповратна финансиска поддршка од ЕУ (ИПА 2, Програмите за прекугранична соработка, Еразмус +, Креативна Европа, КОСМЕ, Хоризонт 2020, ЕаСИ, ЕИДХР, итн.), и други донаторски програми на УСАИД, СДЦ, домашните и меѓународните донаторски програми, како и на амбасадите во Република Македонија. Секој учесник добива материјали за работа, потребните формати, како и сертификат за завршен курс (на крајот по процесот на менторство). Котизација за учество е 9.500 мкд и ги опфаќа и трошоците за храна, кафе и пијалоци за освежување на учесниците. Тргнувајќи од мисијата на Проефект, и принципите на општествената одговорност, за оваа обука е предвидено 15% попуст на котизацијата за следниве категории на учесници: Персонал и активни членови на граѓански организации, студенти и невработени повеќе од 6 месеци (т.е. плаќаат 8.100 мкд). За тројца учесници од иста организација (третото лице ќе ја следи обуката за 3800 мкд (или за само 40%). За платени три полни котизации (или вкупно 28.500 мкд) 4-тот учесник е гратис.


Contact Details

  • Skopje, Macedonia (FYROM)


bottom of page